Hirdetés

Elkészültek az újabb nagy nemzeti sportcentrum tervei

mti

2017.12.06. 10:30

Elkészültek az újabb nagy nemzeti sportcentrum tervei
Ilyen lesz a a Nemzeti Korcsolyázó Központ! (Fotók: Bord Építész Stúdió)

A NER kedvelt építésze nyert az NKK tervpályázatán - Kósa Lajos jelentette be.

Hirdetés

A Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Nemzeti Korcsolyázó Központ létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázatot.

A Bord Építész Stúdió tervezte korábban a Nagyerdei Stadiont, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, a Villa Budapestet, valamint az Etyeki Kúriát.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, egyben a bíráló bizottság elnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az uniós nemzetközi pályázatra nyolcan adtak be pályaművet, közülük kettő részesült díjazásban, három pedig megvételben.

Az első helyezett a Bordás Péter, Hollókövi Zoltán és Dezső Zsigmond által elkészített pályamű lett, amely bruttó 15 millió forint díjazásban részesült.

Kósa Lajos elmondta, a Nemzeti Korcsolyázó Központ az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén, a Millenáris és a Kisstadion elbontásával épül fel. A győztes pályázóval 2018 januárjában köthet szerződést a beruházást végző Nemzeti Sportközpontok, a létesítményt várhatóan 2022-re vehetik birtokukba a korcsolyázók.

A korcsolyázóközpont egy fedett hosszúpályás, 400 méteres gyorskorcsolya pályából, négy, egyenként 30x60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas jégpályából, valamint a kiegészítő létesítményekből - öltözők, edző- és kondicionálótermek - foglal magába. Az épületben helyezik el azt az akadémiai központot is, amely a magyar gyors- és műkorcsolya fejlesztését szolgálja majd.
 

 

Kósa Lajoskorcsolyázás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés