Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bearanyozta a hétvégét a nyíregyházi úszóhölgy

| 2017. 12. 14. | 11:06:00
Megvan az Ifi Eb szint! Irány Helsinki?
Bearanyozta a hétvégét a nyíregyházi úszóhölgy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bearanyozta az elmúlt hétvégét a Nyíregyházi Sportcentrum úszója, Hatházi Dóra.

December 8-10. között Romániában rendezték meg a Közép-Európai Országok Junior Úszóinak a versenyét, melyen a magyar úszóválogatott oszlopos tagjaként a Nyíregyházi Sportcentrum úszója, Hatházi Dóra is részt vehetett Gyula Sándorral együtt, aki a csapatot edzőként segítette.

A háromnapos tornán a válogatott már az első napon vezette az összetett pontversenyt, amihez Hatházi Dóra is jelentős hozzájárult.

100 pillangón 1:01,58-cal elsőként ért célba, majd a 200 pillangót is arannyal húzta be (02:12,84), ez az eredmény pedig egyben azt is jelentette, hogy

megúszta az Ifjúsági Európa Bajnoki szintet.

Az egyéni számokon kívül a váltók is kibérelték a dobogó legfelső fokát. A 4x100-as női gyorsváltóval, a 4x100-as vegyes és a 4x200-as gyorsváltóval is aranyérmet szerzett a nyíregyházi úszóhölgy.

Az úszóviadal fennállása óta (2003) eddig sikerült elhódítani az összetett győztesének járó kupát a magyar úszóválogatottnak. 2017-ben a szövetségi kapitány jó szerepléséért Hatházi Dórát jelölte ki, hogy hozza haza a győztes kupát. Petrov Iván, utánpótlás-kapitány a www.utanpotlassport.hu-nak úgy nyilatkozott,  hogy egyetlen  úszót emelne ki, Hatházi Dórát, aki a 200 méteres pillangón megúszta az Ifjúsági-Európa Bajnokság szintidejét, így őt szeretné a Helsinkibe utazó csapatba meghívni.

A Petrov Iván vezetett delegációnak összesen 41 érmet, közte 18 aranyat sikerült nyernie Romániában.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés