Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dől a lé Seszták városába

| 2018. 01. 10. | 15:56:00
Csak arra nem kapnak, amire nem kérnek.
Dől a lé Seszták városába
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárdán gyakorlatilag csak olyan sporttérre nem jut pénz, ami valakinek nem jutott eszébe. Az észak-magyarországi kisvároson belül gyakorlatilag egy külön sportváros épül elképesztő mennyiségű állami pénzből. Olyan, amilyenre egy osztrák, egy svájci vagy egy belga középcsapat csak vágyálmaiban gondolhat. Révész Attila, a futballcsapat szakmai igazgatója büszkén mesélt minderről az év elején a Kölcsey TV-nek - írja az mno.hu.

Foci

Az eddig használt, pár száz fő befogadására alkalmas stadion gyepszőnyegének kicserélik a talaját, és alácsövezik a pályát, tehát télen itt is tudnak gyakorolni majd a kisvárdai játékosok – a műfüves edzőpálya mellett.

Egy műfüves pályával ellátott, teljesen zöldenergiával üzemeltetett fociakadémiát is létrehoznak, a kormány erre az év végi pénzosztásban 700 milliót különített el. Hogy a meccsre járó tömegek meg tudják közelíteni normálisan a stadiont és kulturáltan tudjanak parkolni, 490 millió forintot szánt a kabinet.

Kézilabda

A kisvárdai kéziakadémia fejlesztésére 250 milliónyi közpénzt használhat fel a város, de az első osztályú felnőttcsapatról sem feledkezett meg a sportkormányzat, 3,5 milliárd forintból multifunkciós sportcsarnokot húznak fel, Révész Attila elmondása szerint ezt főleg az első osztályban szereplő kézilabdacsapat fogja használni. Ez elég valószínű, hacsak nem az országos döntőbe jutott helyi ultiegylet sportolói vagy a szintén kiemelkedő eredményeket jegyző kisvárdai karatések akarják azt kisajátítani. Más, komoly sportteljesítményt jegyző klubot ugyanis nem találtunk a város honlapján.

A 4500 férőhelyes létesítmény a város lakosságát tekintve – mintegy 17 400 fő – roppant méretű csarnok. A lap emlékeztet arra, hogy

a jelenlegi magyar viszonyokat figyelembe véve lehetetlen, hogy valaha megteljen a csarnok, hacsak hazánk nem rendez kézilabda-világversenyt a közeljövőben, de ez csupán néhány meccset jelentene.

Érthetetlen, hogyan merülhet fel igény egy ekkora lakossággal bíró, közepes kézis eredményeket jegyző városban ilyen brutálisan nagy csarnokra.

A fővárosban mindössze a Papp László Budapest Aréna nagyobb a készülő kisvárdai komplexumnál.

A Ferencváros sokszoros bajnok, KEK-győztes, Bajnokok Ligája-elődöntős csapata hosszú évek óta Dabason vagy a BOK-csarnokban játssza BL-meccseit, mert saját arénája nem alkalmas nemzetközi összecsapások megrendezésére.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés