Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták az 1956-os dal videoklipjét

| 2016. 08. 24. | 18:05:00
Az interneten elérhető.
Bemutatták az 1956-os dal videoklipjét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az interneten is elérhető lesz az 1956-os emlékév Egy szabad országért című dalának videoklipje, amelyet még szerdán feltöltenek a Youtube videomegosztó oldalra

– hangzott el a klip szerdai budapesti bemutatóján a Terror Háza Múzeumban.

Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa kiemelte:

az a világtörténelmi teljesítmény, amelyet Magyarország 1956-ban felmutatott, a mai magyarokat is kötelezi. Sokat gondolkodtak azon, miként lehet az emlékév üzenetét minél szélesebb közönséghez eljuttatni, megszólítani a fiatalokat, akiknek semmilyen személyes élményük nincs a kommunista diktatúráról. Az emlékév szeretné felidézni azt az elementáris erőt, amit az akkori fiatalok éreztek, mikor 1956-ban szembefordultak a kor egyik legnagyobb világbirodalmával.

Szabó Zoltán, aki a produkció során Desmond Child zenei asszisztenseként dolgozott, felidézte, hogy a felvételbe minden résztvevő "beleadta szívét-lelkét", és ez látszik is az eredményen.

Vastag Csaba, a dal egyik énekese és producere szerint a világhírű zeneszerző rengeteget tud segíteni a magyar könnyűzenének is. Desmond Childnak 300 millió lemezen szerepel a neve és 40 toplistás slágert jegyez.

Az Egy szabad országért című dalt - amely angol változatban is hallható lesz Steps of Champions címmel - Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés