Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gáspár Laci elsírta magát

| 2016. 12. 03. | 23:37:00
Már csak négyen maradtak versenyben.
Gáspár Laci elsírta magát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre feszültebben készülnek a résztvevők az X-Faktor végső megmérettetésére. Szombaton este nyolckor csaptak össze az énekesek, mentoraik ezúttal sem szavazhattak, a továbbjutásról a nézők döntöttek megint.

Az X-Faktor szombati fordulójában már csak öten versenyeztek a fináléba jutásért. Közülük két X itt van a megyében: Opitz Barbi és a Ham ko Ham.

Az ötödik élő show-t Fejes Szandra kezdte, ő az a versenyző, aki már háromszor párbajozott a továbbjutásért.

Közvetlenül utána lépett a színpadra a sonkádi Opitz Barbara, aki megint elvarázsolta a nézőközönséget. A Republic, Bódi László Cipő dalát énekelte olyan átéléssel, hogy Gáspár Lacinak könnyeket csalt a szemébe.

Halványkék, földig érő ruhát viselt Barbi, a stúdiótechnikának köszönhetően az erdő közepén. Szinte meg sem mozdult az emelvényen, éneke mégis mindenkiből érzelmeket váltott ki.

Róla szól a verseny

– Ez a műsor rólad szól! A többiek csak a kihívóid – értékelte a produkciót Puskás Peti.

By Alex szerint Barbi olyan volt, mint egy tündér az erdőben. „Minden tetszik, amit énekelsz, mindegy, mit énekelsz” - mondta.

– Tudod, te egyáltalán, mit csinálsz? – fakadt ki szeretettel Gáspár Laci, még mindig könnyeit törölgetve. –  Az elején megfogtad a lelkemet, a szívemet, és vittél… Lejátszottam magamban életem legmeghatóbb pillanatait. Mindig énekelj a színpadon!

Barbi mentora, Tóth Gabi előbb hálát adott azért, hogy egy ilyen tehetséget kapott, majd megígérte, hogy mindig vigyázni fog rá. Ott a helye a fináléban!

A versenyben maradt egyetlen zenekar, a szintén megyénkbeli Ham ko Ham meggyőzte By Alexet, hogy előadhassa a cigány himnuszt, és ő nem ellenkezett. A zenekar mentora azonban előtte elvitte a fiúkat új hangszereket vásárolni.

Márkó torkában ott a gyémánt

Gáspár Laci a produkció után azt mondta: Ez igen, fiúk, főleg Márkó. Ott a zsebedben, a torkodban a gyémánt, most voltál a legjobb. Nagyon jó volt az ötlet, hogy zongorát kértetek a produkcióhoz. Bevállalós dal volt, élveztem.

Puskás Peti szerint felrobbant a stúdió a produkcióra. „Én így szeretlek benneteket látni!” – mondta.

Tóth Gabi azt kérte: „Ne szégyelljétek, hogy cigányok vagytok, legyetek rá büszkék!” Úgy érezte, kicsit bátortalanul, visszafogottan játszott a csapat.

Ellenkező véleménye vpolt Gáspár Lacinak, aki szerint épp most érezte a legnagyobb átélést.

By Alex a visszafogottságot azzal indokolta: „Lehet, féltek, mit mondok majd”. Szerinte nagyon nehéz volt elénekelni a színpadon a cigány himnuszt, de nagyon jól sikerült.

A 2. fordulóban Opitz Barbi lépett elsőként a színpadra.

Hogy baj már nem lehet, azt abből láthattuk, hogy Tóth Gabi felszabadultan, állva táncolt a dal közepétől, mint aki azt üzeni: ez már megvan!

Állva tapsoltak

És megvolt! A zsűri állva tapsolt a végén.

Ma este bebizonyítottad az egész országnak, hogy itt áll előttünk ennek az évtizednek a legnagyobb énekesnője – mondta Puskás Peti.

A csupa szív Gáspár Laci így szólt: hallod ezt? Imádlak! Gabi azt mondta, hogy ezt a dalt nem tudják elénekelni, csak nagyon kevesen a világon. Te el tudtad énekelni. Sose felejtsd azt el, hogy ilyen fain vagy, és közben így mosolyogj.

By Aex is azt emelte ki, hogy Barbi apró mosollyal hatalmasat énekel.

Tóth Gabi a dal végén csak annyit mondott, hogy százkilós súlytól szabadult meg. „Most el merem mondani, hogy sikerült. Kész vagyok!”

A Ham ko Ham második dalával felrobbantotta a színpadot. Tombolt  a közönség, állva tapsolt a zsűri.

 

A mentorok egymás szavába vágva értékelték a produkciót, néha nem is lehetett érteni, mit mondanak.

Kiemelték a felszabadultságot, ami végig sugárzott a dalból. Örültek annak is, hogy kiderült, az énekes Márkó tud táncolni is.

- Ezt várom tőled! Köszönöm, hogy újraértelmeztétek ezt a dalt. Annyira jót buliztam - szót Gabi.

Így tudsz táncolni? – lelkendezett Gáspár Laci, aki felhívta a figyelmet arra, hogy amit láttak, autentikus cigánytánc.

Nagyon királyok voltatok! – mondta Gáspár Laci

A stúdióban elszabadult a hangulat – a közönség állva tapsolt.

Kettőből kettő

A nézők szavazatai alapján az X-Faktor öt, versenyben lévő résztvevője közül megyénkből mindkét versenyző ismét csont nélkül vette az újabb akadályt is. Opitz Barbi és a Ham ko Ham ott lesz a jövő hétvégi fordulóban is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés