Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit érdemel a politikus, ha bűnöző?

| 2017. 05. 03. | 10:57:00
Mit tehetünk, ha szétrohad az ország az elit becstelensége miatt?
Mit érdemel a politikus, ha bűnöző?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

IA késői De Gaulle-korszak örökségeként Franciaországot a 80-as évek elején az egész társadalmat átszövő, a teljes politikai réteget megfertőző korrupció fojtogatja. Kéz kezet mos, a pénzt mindenhonnan lenyúlják, miközben az emberek egyre nagyobb nyomorban élnek a külvárosokban. A rendőrök legáltalánosabb tapasztalatává válik, hogy egyik nap letartóztatják a politikusokkal kokettáló bűnözőket, akik másnap már szabadlábon vannak. Mit lehet tenni ilyenkor?

Frédéric H. Fajardie klasszikus krimijében párizsi rendőrök egy csoportja kilép a sorból, szembefordul a romlottsággal, és azt mondja: NEM! Nincs több lefizetett bíró, nincs több eltüntetett bizonyíték, a gazemberek érdekében módosított törvény. Ők tudják, hogy akik folyton megússzák az elszámoltatást, valójában sok-sok ember haláláért vagy nyomoráért felelős bűnözők. Megszületik a döntés: egyenként levadásszák mindet. Elkapják, kivégzik őket. Nincs kegyelem.

A regény főhőse, a gyilkosságok felderítésével megbízott Grindel rendőrparancsnok az egyik legfontosabb dilemmával szembesül. Hová álljon, az igazság vagy az igazságtalan törvények oldalára? És ha az igazságosztók nem is igazságot osztanak, csupán egy fasiszta bagázs?

Frédéric H. Fajardie: Így jár minden politikus bűnöző!
Terjedelem: 200 oldal
Kötés: kartonált
Ára: 2 499 forint
Tervezett megjelenés: május 22.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés