Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Főzőműsor miatt büntették meg a TV2-t

| 2017. 07. 07. | 12:50:00
Reklám, reklám, reklám.
Főzőműsor miatt büntették meg a TV2-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Stahl konyhája műsorban feltűnő nem megfelelő termékmegjelenítés miatt összesen 8,12 millió forintra bírságolta a TV2 szolgáltatóját. A közlemény szerint a médiatanács a TV2 szolgáltatóját szabálytalan termékmegjelenítés és a támogatási szabályok megsértése miatt kötelezte a bírság megfizetésére.

Az idei első negyedévben sugárzott Stahl konyhája több adásában a Ragyogó ötletek című szegmensben ugyan a műsorszám elején felhívták a figyelmet a termékmegjelenítésre, de 14 alkalommal indokolatlan hangsúllyal, hosszan, kiállításszerűen szerepeltettek egy mosogatógép-tisztító márkát, illetve a támogatás szabályait áthágva közvetlenül ösztönöztek a támogató termékének megvásárlására.

Az NMHH arról is beszámol, hogy egy futballkönyvhöz kapcsolt, engedély nélküli szerencsejáték-szervező reklámjai miatt kaptak figyelmeztetést az M4 Sport, a Spíler TV, a Sport1 és a Sport2 médiaszolgáltatói.

A csatornákon idén márciusban és áprilisban sugározták a kötet hirdetéseit, amelyek ugyan klasszikus kereskedelmi reklámok voltak, de közvetett kereskedelmi üzenetként feltűnt a termék borítóján és oldalain egy, a NAV engedélye nélkül működő fogadóiroda, az Unibet cég logója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés