Hirdetés

Elfoghatták a Teréz körúti robbantót

| 2016. 10. 20. | 10:57:00
Állítólag egy Zala megyei volt polgármester fia.
Elfoghatták a Teréz körúti robbantót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajtóértesülések szerint szerdán elfogták a Teréz körúti robbantót. Állítólag egy volt Zala megyei polgármester fia, elvált szülők gyermeke.

Egy volt Zala megyei település független polgármesterének fia lehet az a férfi, akit a Teréz körúti robbantás miatt elfogtak szerdán - írja a 24.hu. Az Origo szerint a férfi elvált szülők gyermeke, anyja Budapesten él, apja pedig hét hónapon át volt polgármester. A férfi állítólag nem együttműködő a hatóságokkal. A lap azt írja, a gyanúsított vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, “őrült”.

A 24.hu arról számolt be, hogy a férfit szerda délután fogta el a TEK. A lap úgy tudja, az elfogására szervezett akciót komoly munka előzte meg. A terrorelhárítók konvoját már szerda délelőtt látni lehetett az M1-M7 kivezetőn.

A Keszthelyi Televízió Facebook-oldalán szerdán fotót is közöltek, illetve azt írják: "TEK-esek és rendőrök zárták le Keszthelyen a Borbás Vince sétányt. Egy piros autót vizsgálnak. Sajtóhírek szerint a Teréz körúti robbantót elfogták a mai nap, értesüléseink szerint Hévízen. Keszthelyen a feltételezések alapján a robbantóval kapcsolatba hozható személy(eke)t fogtak el."

Az Origo úgy tudja, a férfit “csellel” sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatáskor szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett. Állítólag a rendőrség a ronnató által elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára.

A Híradó.hu-n az elfogással kapcsolatban azt olvastuk, hogy "az alvilág is megmozdulhatott, és segíthetett a rendőrségnek a Teréz körúti robbantó megtalálásában, hiszen elsősorban üzleti szempontból az ő érdekük is az volt, hogy a gyanúsítottat minél előbb kézre kerítsék."

Mint ismeretes: a Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én este fél 11 után bomba robbant, két rendőr megsérült, egyik életveszélyesen, másik súlyosan. A robbantóról több telvétel is bejárta a sajtót, melyeket a térfigyelő kamerák rögzítettek.

Az ügyben várhatóan még ma délelőtt sajtótájékoztatót tartanak.

Hirdetés