Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Teljes átszabás: megokosodik a Facebook

| 2018. 01. 12. | 08:59:00
Zuckerbergnek (is) elege van a cuki macskás videókból és Coelhoból.
Teljes átszabás: megokosodik a Facebook
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy néz ki, komolyan vette újévi fogadalmát Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, aki megígérte, megjavítja a közösségi oldalt. Rá is fér a ráncfelvarrás, hiszen rengeteg a kéretlen tartalom, az üres videó és az álhír. Mivel a Facebookot világszerte százmillióan használják, a változások komoly hatással lesznek a net társadalmára.

A reform a hírfolyam átszabásával kezdődik, ami jóval személyesebbé válik: radikálisan csökken majd a kattintásvadász hírek, fizetett hirdetések és kisállatos videók száma, helyettük nagyobb teret kapnak az ismerősök és családtagok személyes bejegyzései, ám azokat is megszűrik.

A Facebook új jelszava az aktív tartalom lesz – ennek értelmében nagyobb teret kapnak a vitaindító kommentek, az olvasmányos bejegyzések, az élő kapcsolatot jelentő videók és minden olyan tartalom, ami körül beszélgetések, párbeszédek alakulnak ki. Háttérbe szorulnak azok a posztok, amiket mindenki csak lájkol, majd továbbgörget – írja az Index Tech rovata. A cél az, hogy a Facebookon eltöltött idő felértékelődjön.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés