Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon pörög a használtautó-piac

| 2017. 10. 10. | 11:56:00
Drágultak is a járművek.
Nagyon pörög a használtautó-piac
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább nőtt a használt autók eladása a harmadik negyedévben és a járművek árai is emelkedtek a használtautó.hu adatai szerint.

Az internetes járműkereskedelmi portál keddi közleménye szerint júliustól szeptemberig Magyarországon 180 ezer használt autót adtak el, míg az előző negyedévben 173 ezret, az átlagárak pedig 3,2 százalékkal emelkedtek. A legnagyobb, 13 százalékos drágulást az egyterű járműveknél mérték, de az alsó-, a közép- és felső-középkategóriás autókért is 9 százalékkal kell többet fizetni. A nagy, valamint a mini- és kisautók 4,5 százalékkal drágultak, a terepjárók árának növekedése viszont nem haladta meg az infláció mértékét. 

A közlemény idézi a portál értékesítési vezetőjét, aki szerint az év közepétől újra felgyorsult a használtautó-import, ez pedig - mint fogalmazott - közvetlenül és a lecserélt autók eladása miatt is növeli a belföldi használtautó-piac forgalmát. Fodor László hozzátette: az év végéig akár 700 ezer használt autót is eladhatnak Magyarországon, ami csaknem 80 ezerrel több a tavalyinál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés