Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább épül Nyíregyháza nyugati elkerülője

| 2017. 10. 07. | 17:18:00
A tényleges építés 2018 elején kezdődik.
Tovább épül Nyíregyháza nyugati elkerülője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

További szakaszok építése kezdődik 2018 év elején Nyíregyháza nyugati elkerülőjénél.

Két szakasz készült el eddig: az első 2013 novemberétől 2014 októberéig épült meg az M3-as autópályától a Kálmánházi útig, összesen 2,2 kilométeren. A második ütemben a Kálmánházi utat a Tiszavasvári úttal kötötték össze, amely további 4,5 km-t jelentett, ezzel Nyíregyháza Nyugati Ipari Parkját is bekötötték az országos autópálya-hálózatba. Most tovább bővítik az elkerülőt – mondta el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a nyiregyhaza.hu oldalnak. Kiss Boglárka kiemelte:

- A nyugati elkerülő egy 2x1 sávos új nyomvonalon vezetett útként fog megvalósulni és két szakaszra lesz bontva. Az első szakasza a 36. sz. főút és a 38. sz. főút közötti szakaszon épül meg 3,7 km hosszan. Itt egy másodrendű főúti kialakítás készül, ami azt jelenti, hogy a tervezett sebesség az 90 km/óra, a nyomvonal pedig majd keresztezi a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vasútvonalat egy híddal, a 38. sz. főutat pedig egy körforgalmi csomóponttal fogja majd keresztezni.

Kiss Boglárka szóvivő hozzátette: - A második szakasz a 38. sz. főút és 3822. j. ök. út, Nyírszőlősi út között összekötő úti hálózati besorolással kerül megvalósításra. Ez egy 4,1 km-es szakasz, a végszelvényében pedig egy körforgalmi csomópontot alakítunk majd ki. Mindkét részre vonatkozóan azt tudom elmondani, hogy engedélyezési és építési tervekkel, engedéllyel rendelkezünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés