Hirdetés

Hirdetés

Nem lehet rossz a hely, ahol a nők uralkodnak férfiakon

Facebook/Natoinal Geographic

2018.08.10. 09:17

Nem lehet rossz a hely, ahol a nők uralkodnak férfiakon
Fotók: Balogh Boglárka (forrás: Facebook/National Geographic)

Akiknek csak annyi a dolguk, minél jobban nézzenek ki, mert annál többen akarnak velük hálni.

Hirdetés

Hirdetés

El tudna képzelni egy olyan világot, ahol nem a férfiak a termtés koronái, nem ők a főnökök, és nem az ő kényük kedvük szerint forog a világ? Nem kell elképzelnie, mert van ilyen. Csak tőlünk kicsit távolabb.

A világjáró nyíregyházi újságíró, Balogh Boglárka épp egy ilyen helyen jár Facebook-oldala tanmúsága szerint, a birodalomról írt beszámolóját olvashatjuk a National Geographic oldalán. 

„Délnyugat-Kína Jünnan tartományában a Himalája lábainál húzódik meg a mosuo, tibeti buddhista törzs őshazája, melynek

nőtagjai meglepően modern módon élnek: nemcsak egyenlőnek, hanem jóval magasabb rendűnek is tartják őket, mint a férfiakat. Annyi szexuális partnerük lehet, amennyit csak szeretnének, és ebben semmi kivetnivaló sincsen, hisz nagyanyáik is így éltek évszázadokon át. Képzeljünk el olyan társadalmat, ahol a férj és apaság fogalma nem létezik, ennek megfelelően házasság és válás sincsen.

A nagymama az, aki a család feje, fiai és leányai vele egy háztartásban élnek, az unokák is ide születnek és itt is nevelkednek, nevüket pedig anyai vérvonalon öröklik. A nőknek saját ingatlanuk van, vetnek, aratnak, vezetik a háztartást, és nevelik a gyermekeket is. 80 évesen is annyi erő és energia van bennük, amihez hasonlót nálunk, a nyugati társadalmakban szinte lehetetlen találni.

De akkor mi a férfiak dolga, ha mindent az asszonyok tartanak kézben? Sok mosuo nő szerint csupán annyi, hogy jól nézzenek ki, minél erősebb a válluk, annál több lány szeretne majd hálni velük.”

KínaBalogh Boglárkanőuralom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés