Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összeesküdtek a terroristák gyerekei

| 2018. 08. 06. | 13:53:00
Oszama bin Laden fia megnősült.
Összeesküdtek a terroristák gyerekei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 21. század első évtizedének első számú közellenségének gyermeke olyan asszonyt vitt a házhoz, akinek apja 17 évvel ezelőtt az „égből” csapott le New Yorkra - írja a The Guadrian cikkére hivatkozva a Magyarország, Szeretlek.hu.

A nem mindennapi nászról Bin Laden mostohatestvérei számoltak be a a Guardian-nek adott interjúban. Ahmad és Haszán al-Attasz emellett azt is állítják, hogy a fiú, Hamza immár parancsnoki tisztséget foglal el az al-Kaidán belül, és várhatóan hamarosan átveszi a terrorszervezet irányítását Ajman al-Zavahiritől, hogy bosszút álljon apjáért.

Oszama bin Ladent 2011 májusában ölték meg a pakisztáni rejtekhelye ellen indított amerikai támadás során. Hamza édesanyja, Hairia Szabar, Oszama három feleségének egyike, aki a terroristavezér mellett volt a végzetes rajtaütés idején.

Ahmad al-Attasz szerint Hamza bin Laden Mohamed Attának, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások egyik gépeltérítőjének lányát vette feleségül. Ugyanakkor azt állította, hogy nem tudják, jelenleg hol tartózkodik, feltételezik, hogy Afganisztánban, amely hosszú ideig apjának is bázisa volt.

A nyugati titkos szolgálatok immár két éve próbálják felfedezni Hamza búvóhelyét, mert úgy sejtik, hogy mindenki másnál ő képes a legjobban feltüzelni követőit.

Házassága azt látszik igazolni, hogy az al-Kaidán belül továbbra is 9/11 résztvevőinek leszármazottai alkotják a kemény magot. Bin Laden másik fia, Khalid apjával együtt halt meg, a harmadikat, Szaadot egy afganisztáni drón légicsapás ölte meg Afganisztánban 2009-ben. A búvóhelyén talált és Oszamának tulajdonított levelek azt sugallják, hogy maga Bin Laden Hamzát szánta utódának - írják.

Az ara apja Atta állítólag rendkívül aszketikus életet élt, még szüzességi fogadalmat is tett. A terrortámadás előtt öt évvel írt végrendeletében sem tett említést gyermekekről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés