Íme, a Spotify istenei!

MTI

2019.12.03. 15:28

Íme, a Spotify istenei!
A Shape of You Ed Sheeran-től az évtized kedvence

A legtöbbet hallgatott előadók és zenék listáját tették közzé.

Hirdetés

Hirdetés

Drake és Ed Sheeran vezeti az évtized legtöbbet streamelt előadóinak listáját a Spotify-nál – írta a BBC hírportálja. Drake kanadai rapper áll az első helyen 28 milliárd streameléssel. Legnépszerűbb számát, a One Dance című dalt 1,7 milliárdszor játszották le rajongói.

Drake-et a brit Ed Sheeran követi a listán, akinek legnépszerűbb dalát, a Shape of You-t 2,4 milliárdszor hallgatták meg, ezzel a 2010-es évek legtöbbször meghallgatott száma lett. 

Az évtized első öt legtöbbet streamelt előadója közé sorrendben Post Malone, Ariana Grande és Eminem jutott még be. A Spotify szerint 2019 legtöbbet hallgatott száma Shawn Mendes és Camila Cabello Senorita című dala lett. A júniusban megjelent számot egymilliárd alkalommal hallgatták meg a streamingszolgáltatónál. Alig valamivel lemaradva, 990 millió streammel követi Billie Eilish dala, a Bad Guy. Eilish debütáló lemeze, a When We All Fall Asleep Where Do We Go az év legnépszerűbb albuma lett. Először fordult elő, hogy egy női előadó került a Spotify év végi felmérésének csúcsára.

zeneEd SheeranSpotify

Szóljon hozzá!

Hirdetés