Hirdetés

Hirdetés

Elhunyt Bill Withers, háromszoros Grammy-díjas énekes

MTI

2020.04.03. 19:55

Elhunyt Bill Withers, háromszoros Grammy-díjas énekes

Az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója 81 éves volt.

Hirdetés

Nyolcvanegy éves korában meghalt Bill Withers, az 1970-es évek ünnepelt soulénekese, az Ain't No Sunshine és a Lean On Me című legendás dalok szerzője és előadója.

A többszörös Grammy-díjas zenész halálát szívbetegség okozta.

A BBC jelentése szerint hétfőn hunyt el Los Angelesben. Családja közleményben tudatta a halálhírt, mint fogalmaztak, Withers költeményei és zenéje révén őszintén szólt az emberekhez és összekapcsolta őket egymással. Withers nevéhez fűződik a hetvenes évek néhány legemlékezetesebb dala, köztük a Just The Two Of Us, a Lovely Day, a Use Me, az Ain't No Sunshine és a Lean On Me, amelynek több feldolgozása is felkerült a közösségi oldalakra az elmúlt napokban, ugyanis sokan ezzel a dallal fejezik ki támogatásukat az egészségügyi dolgozóknak. Noha az énekes 1985-ben abbahagyta a zenélést, a dalai később is óriási hatással voltak az r'n'b és hip-hop előadókra, köztük a Blackstreet nevű amerikai formációra és Eminem amerikai rapperre.

Withers 1938-ban született, ő volt a család hat gyermeke közül a legfiatalabb. Édesapját még gyermekkorában elvesztette, anyja és nagyanyja nevelte fel. Viszonylag későn, 29 évesen ismerkedett meg a zene világával, miután kilenc évig szolgált az amerikai haditengerészetnél.

Autodidakta módon tanult meg gitározni, miközben szerelőként dolgozott, a fizetését pedig stúdiófelvételekre költötte Los Angelesben.
elhunytBill Withers

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés