Hirdetés

Hirdetés

Negyven éve lépett színre az Iron Maiden

2020.04.14. 13:14

Negyven éve lépett színre az Iron Maiden
(Fotó: Iron Maiden)

Abban a világban a ronda kabalafigura volt a menő. 2003-ban Debrecenben is jártak.

Hirdetés

Napra pontosan negyvenéves az Iron Maiden, vagyis az Iron Maiden brit heavy metal együttes bemutatkozó nagylemeze, amelyet 1980. április 14-én adott ki az EMI az Egyesült Királyságban. Az album a 4. helyen nyitott, és 17 hétig maradt a brit lemezeladási listán.

Az album dalai közül a Phantom of the Opera, a Running Free, a Sanctuary és az Iron Maiden címűek később az együttes szinte minden koncertjén bekerültek a műsorba. Az élő fellépéseken az Iron Maiden dal közben Eddie, az együttes kabalafigurája, mindig megjelenik a színpadon, teljes életnagyságban.

Az Iron Maiden volt az első világszinten is elismert rockbanda, amelyik a Főnix Csarnokban is fellépett. Bruce Dickinson és csapaat 2003 októberében adtak koncertet a debreceni arénában.

A lemezt 2017-ben a Rolling Stone magazin Minden idők 100 legjobb metalalbuma listáján a 13. helyre rangsorolta. Az album szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben.

Az Iron Maiden eddig eddig 16 stúdióalbumot, 4 válogatásalbumot, 9 koncertalbumot és 4 korlátozott példányszámú lemezt készített. A világszerte több mint 100 millió eladott lemezével a műfaj egyik legsikeresebb képviselője.

 

zenerock

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés