Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a jászberényi nő elhúzott egy kamiont

| 2020. 06. 11. | 11:20:00
Először indult, egyből aranyérmet szerzett.
Ez a jászberényi nő elhúzott egy kamiont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kamiont kellett elhúznia azoknak a lányoknak, akik a női kategóriában próbáltak szerencsét az idei HSMA Erős Emberek Kamionhúzó Liga első fordulóján, az Aquaworld Kupán. A rendezvényen idén rekordmennyiségű, összesen 25 versenyző indult a különböző kategóriákban.

Ami a férfiakat illeti, könnyűsúlyban (110 kg alatt) kilencen mérték össze az erejüket, nekik a húzást pótkocsival kellett teljesíteni. Ezt leggyorsabban az abonyi Jancsovics Tivadar hajtotta végre. A nehézsúlyban ezúttal zichyújfalui Vass István vitte el a pálmát a nagy esélyes derekegyházi Véró Alex elől.

A női kategória idén indult először, és rögtön olyan győztest köszönthettünk, aki először próbálta ki magát ebben a világban: a jászberényi Bordás Dorina teljesítette a leggyorsabban a 20 méteres távot, lekörözve ezzel a battonyai Varga Fanni Rebekát, a salgótarjáni Juhász Dórát és a budapesti Kapuszta Hannát. A dobogósok bejutottak az őszi döntőbe, a következő forduló a tervek szerint Szegeden lesz majd. 

Kézilabda után

A mindössze 21 éves hölgy tavaly csöppent bele a HSMA világába. Dorina kézilabdával kezdte, ezt a sportot azonban egy fájdalmas sérülés miatt kellett félbehagynia: ekkor a lábában az összes szalag elszakadt. A balesetet egy év rehabilitáció követte, amíg kénytelen volt nélkülözni a mozgást. Amikor azonban felépült, újult lendülettel vetette magát a sportba. Ezúttal már az erőemelés felé fordult, amiben keményen edző családtagjai is inspirálták.

– A versenyre nem készültem külön, a megszokott heti három edzésemet végeztem ebben az időszakban is. Úgy gondolom, a masszív testalkatom is hozzájárulhatott a sikerhez – mondta Dorina, aki most már minden nap a saját családja által működtetett edzőteremben végzi a megszokott gyakorlatokat: felhúzást, fekvenyomást, guggolást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés