Hirdetés

Hirdetés

Eddie Van Halenre emlékezik a rockvilág

2020.10.07. 11:11

Eddie Van Halenre emlékezik a rockvilág

Ő volt a rockgitár Mozartja.

Hirdetés

A rockvilág legnagyobb sztárjai egy emberként rótták le tiszteletüket a kedden elhunyt gitáros, Eddie Van Halen emléke előtt a közösségi médiában.

„Legyen áldott gyönyörű kreatív szíved! Szeretlek Eddie Van Halen, Los Angeles-i srác voltál, igazi rocker. Remélem, ma este már Jimi Hendrix-szel jammelsz”
Flea (Red Hot Chili Peppers)

„Van Halen a rockgitár Mozartja volt”
Nikki Sixx (Mötley Crüe)

„Eddie a szó szoros értelmében új alapokra helyezte, hogyan is viszonyuljanak hangszerükhöz a gitárosok”
Rick Springfield

„Eddie Van Halen úgy gitározott, mintha egy másik bolygóról jött volna”
Mike McCready (Pearl Jam)

 Duff McKagan (Guns n' Roses) egy rövid videót tweetelt, amelyen egy lemezjátszón éppen a Van Halen első, 1978-ban megjelent lemeze forog. Brian May (Queen) a rocktörténet talán legeredetibb és legkáprázatosabb gitárosának nevezte az elhunytat, a Metallica zenészei azt hangsúlyozták, hogy inspirációként, példaként tekintettek rá, "az 1988-as közös turnén együtt töltött nyár után pedig már barátként".

Szintén meleg szavakkal és fotókkal emlékezett meg Eddie Van Halenről mások mellett Gene Simmons és Paul Stanley a Kiss-ből, Ozzy Osbourne és Geezer Butler a Black Sabbath-ból, David Coverdale (Whitesnake), Steven Tyler (Aerosmith), Glenn Hughes (Deep Purple) és még sokan mások.

Eddie Van Halen 65 éves korában kedden hunyt el. A holland származású amerikai gitáros azonos nevű együttese, a Van Halen az nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb rockzenekara volt. A csapatot Eddie és testvére, Alex a korai hetvenes években alapította Los Angelesben. A zenekar első lemezét 1978-ban adta ki, amellyel hatalmas sikert aratott.  A virtuóz gitárszólóiról ismert Eddie Van Halen legismertebb száma a Jump, a Panama és a Hot for Teacher. A Van Halent 2007-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Rolling Stone magazin Eddie Van Halent nyolcadik helyen tartja számon a világ száz legjobb gitárosának a listáján.

zenerock

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés