Hirdetés

Hirdetés

Bűnös helyszín? Elkelt Michael Jackson Neverlandje

2020.12.25. 11:44

Bűnös helyszín? Elkelt Michael Jackson Neverlandje

A vád szerint itt molesztált szexuálisan kiskorúakat.

Hirdetés

A néhai popsztár, Michael Jackson Neverland-farmját eladták egy milliárdos befektetőnek az eredetileg kért ár negyedéért, írja a BBC honlapja a Wall Street Journal cikke nyomán. Az új tulajdonos 22 millió dollárt fizetett az ingatlanért.  A Santa Barbara északi részén lévő 1100 hektáros birtokot először 2015-ben hirdették meg 100 millió dollárért, de tavaly már csak 31 milliót kértek érte.

Jackson 1987-ben körülbelül 19,5 millió dollárt fizetett a területért, amelyet egy képzeletbeli szigetről nevezett el, és ahol a Pán Péter-mesék szerint sosem nőnek fel a gyerekek. A pályája csúcsán lévő popsztár a hatalmas ingatlant szórakoztató komplexummá változtatta, állatkertet és vásárteret épített, és rendszeresen szórakoztatott gyerekeket és családjaikat.

Később Jacksont kétszer vádolták meg azzal, hogy szexuálisan molesztált kiskorúakat Neverlandben, de ő mindvégig tagadta a vádakat. Halála után 10 évvel, tavaly az HBO Leaving Neverland címmel dokumentumfilmet készített az állítólagos szexuális bántalmazásairól. A filmben ketten is beszéltek arról, hogy gyermek- vagy kamaszkorukban vendégeskedtek az énekes Santa Barbara közelében lévő birtokán, ahol a sztár szexuálisan közeledett hozzájuk. A Michael Jackson hagyatékát kezelő szervezet 100 millió dollár kártérítést követel a mozicsatornától a néhai énekes jó hírnevének megsértéséért. Az ügyről egy választott bíróság dönt majd.

USAMichael Jackson

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés