Hirdetés

Hirdetés

A fekete párduc öt birkát ölt meg egy bugaci tanyán

naphire.hu

2022.01.03. 10:37

A fekete párduc öt birkát ölt meg egy bugaci tanyán
Illusztráció (Fotó: Pexels)

A ragadozó karácsony éjjel támadott.

Hirdetés

A ragadozónak a másfél méter magas kerítés sem volt akadály ahhoz, hogy Zana Viktor öt birkáját megölje, hármat súlyosan megsebesítse. Mindösszesen egy kecske úszta meg épségben az az éjszakai mészárlást – írja a naphire.hu az agrojáger.hu-ra hivatkozva.

A bugaci rendőrség megvizsgálta és rögzítette a fellelhető nyomokat: a kerítést két ponton is majd földig nyomta valami, ebből következik a nagy testű ragadozó jelenléte. Ráadásul a helyszíntől 200 méterre lakó Bodor István egyik birkáját is megölte valami, több állatait pedig megsebezte néhány nappal később, pedig az állatokat ő is az udvaron tartotta.

Az emlegetett fekete párducot néhány nappal korábban Kecskeméten és Ballószögön is látták – erről a hiros.hu is beszámolt. A lap Ugrina Csaba szemtanúra hivatkozik, aki Kecskeméten a Gábor Dénes utca mellett észlelte a fűben lopakodó párducot. A párduc állítólag az M5-ös autópálya irányába haladt, és mivel Kecskemét és Kiskunfélegyháza mindössze 25 kilométer távolságban vannak, az állat könnyedén odaérhetett a Zana tanyára 24-e éjjelén.

A rendőrség is kihallgatta a szemtanút, a fotóit is megnézve azonban nem osztották a meggyőződését, hogy az először Kiskunhalason feltűnt párduc lehetett a megpillantott és lencsevégre kapott állat, bár ezt kizárni sem tudták. A helyszín állítólag egy nagy testű kutya lábnyomait őrizte. Azt mindenesetre nem árt leszögezni, hogy a Rendőrség már december 15-én Facebook posztban fordult a lakossághoz, határozottan kijelentve, hogy: “A kiskunhalasi fekete párduc valóban létezik. Ne próbáld befogni.”

Fekete párduc

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés