Hirdetés

Hirdetés

Cipőt ma ünnepelné az ország

2015.05.03. 13:29

Cipőt ma ünnepelné az ország

Már több mint két éve elment...

Hirdetés

1965. május 3-án született, azaz ötvenéves lenne Bódi László, Cipő, a Republic frontembere. 2013 márciusában hunyt el krónikus szívelégtelenség miatt.

Bódi László 1965-ben született az akkor a Szovjetunióhoz tartozó Ungváron; egyéves volt, amikor családja Kisvárdára költözött. Zenei általánosba járt, gyerekkorában kezdett zongorázni tanulni, de focizott is. A Beatles Egy nehéz nap éjszakája című filmjének a hatására döntött a zene mellett. Tizennégy évesen kezdett dalokat írni. Gimnáziumi zenekarának a neve Cipőfűző volt, innen ragadt rá a Cipő név. Tizennyolc éves volt, amikor Budapestre költözött. Bródy János koncertjein mutatkozhatott be szólóban, járt a jazzkonzi előkészítőjére, majd egy időre elege lett a zenélésből.

 Aztán megalakult a Republic 1990 februárjában, a halak jegyében, innen a zenekar jele. Az együttes elképesztően gyorsan befutott: tehetségkutatót nyert, majd az akkor a Hanglemezgyárban dolgozó Boros Lajos leszerződtette őket - és jött a Repül a bálna, ami gyakorlatilag letarolta az országot. Innentől kezdve egyenes volt az út.

Egészen 2013 márciusáig...

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés