Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mákot termesztett Nyíregyháza mellett, de nem sütibe szánta...

| 2017. 01. 24. | 18:43:00
Ukrán szál is van.
Mákot termesztett Nyíregyháza mellett, de nem sütibe szánta...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint még 2012 márciusában az elsőrendű vádlott egy Nyíregyháza közeli tanyán élt és megvette a szomszédjában lévő tanyát azért, hogy ott nagyobb mennyiségben házilag kábítószert állítson elő. 2012 márciusa és áprilisa között első- és negyedrendű vádlottak ezen a tanyán nagy mennyiségben mákőrlemény főzésével kábítószert állítottak elő. 2012 áprilisában a negyedrendű vádlottat a kábítószer előállítása során az intézkedő rendőrök tetten érték. Másod- és harmadrendű vádlottak 2013 júniusában Ukrajnából azért utaztak Magyarországra, hogy az elsőrendű vádlottól kábítószer tartalmú mákőrleményt vásároljanak, majd azt ismeretlen ukrán megbízójuknak elszállítsák.

Az anyag továbbszállítását és harmadik személynek való eljuttatását a rendőri közbelépés megakadályozta.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2016 júniusában

  • D. J. A. elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
  • G. I. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte és a vádlottat 4 évre kiutasította Magyarország területéről.
  • B. V. harmadrendű vádlottat, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és a vádlottat 5 évre kiutasította Magyarország területéről.
  • D. G. negyedrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek.

Jogerős ítélet

A Debreceni Ítélőtábla a vádlottak büntetését január 24-én enyhítette. Az elsőrendű vádlott fegyházbüntetését 8 év 8 hónapra, a közügyektől eltiltás idejét 9 évre, a másodrendű börtönbüntetését 3 évre, a harmadrendűét 3 év 6 hónapra, a negyederndű vádlott fegyházbüntetését 4 évre, a közügyektől eltiltását 4 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés