Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben a nyíregyházi rabló

| 2017. 10. 30. | 12:27:00
Kölcsönpénzt lopott.
Előzetesben a nyíregyházi rabló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 25-én rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte L. S.  őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított október 22-én délelőtt Nyíregyházán, egy presszóból kifelé tartva követni kezdte kiszemelt áldozatát az utcán egészen a Szent István úton lévő virágboltig, mivel tudta, hogy a sértett kezében van kétezer forint, amit a presszóban kapott kölcsön egy férfitől. A virágbolt előtt megragadta a sértett kabátját, rángatni kezdte, majd a kezéből erőszakkal kivette a pénzt.

Ezután visszament a presszóba. A sértett is visszament, és elmondta, hogy a gyanúsított elvette tőle a pénzt. A jelenlévők erre felszólították a gyanúsítottat, hogy adja vissza a pénzt, de erre nem volt hajlandó. Ekkor az egyik tanú elvette tőle a pénzt, így az okozott kár megtérült.

A bíróság álláspontja szerint az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelné kivonni magát a büntető eljárás alól, illetve reálisan fennáll a büntetett előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is.

A végzés jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés