Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberek! Bíróságon hazudni?!

| 2017. 10. 12. | 12:53:00
Hirtelen hárman is meggondolták magukat egy ügyben.
Emberek! Bíróságon hazudni?!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamis tanúzás miatt ítéltek el négy nyírbátori férfit a Nyírbátori Járásbíróságon - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság az I. rendű vádlottat felbujtóként 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a II. és III. rendű vádlottat egyenként 1-1 évre, míg IV. rendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamennyiük a büntetést mindhárom vádlott esetében 2 évre felfüggesztette.

Az eset három éve kezdődött: 2014. decemberében II., III. és IV. rendű vádlottat tanúként hallgatták ki a rendőrségen, ahol terhelő vallomást tettek I. rendű vádlottra. (A Szabolcsihír úgy tudja, egy önbíráskodási ügyben kaptak idézést az érintettek - a szerk.)

Néhány nappal később I. rendű vádlott felkereste a másik három vádlottat, és megkérte őket arra, hogy változtassák meg a vallomásukat.

A nyomozás későbbi szakaszában a három vádlott idézés nélkül megjelent a rendőrségen, és megváltoztatta az ügyben tett korábbi terhelő tanúvallomását. A büntetőeljárás során, 2016. március 7-én II. és IV. rendű vádlott szándékosan továbbra is hamis tanúvallomást tett, III. rendű vádlott pedig kihallgatása előtt, engedély nélkül távozott a tárgyalóteremből.

Az ítélet ellen nem jelentettek be fellebbezést, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés