Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztően magas kamatra adott kölcsön a tiszavasvári uzsorás

| 2017. 12. 07. | 10:32:00
Fenyegette is az ügyfeleit.
Elképesztően magas kamatra adott kölcsön a tiszavasvári uzsorás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Várhatóan csütörtökön hoznak ítéletet a Nyíregyházi Törvényszéken annak a tiszavasvári uzsorásnak és társainak az ügyében. A banda nemcsak zsarolta, fenyegette is "ügyfeleit".

A vádirat szerint a Tiszavasváriban élő I. r. vádlott, K. A. 2010. novemberétől különböző összegű kölcsönöket adott a sértettek részére, melyek után rendkívül magas kamatot számolt fel.

K. A. úgy adott kölcsön egy illetőnek 2 millió forintot, hogy a tőketartozáson felül 6 hónapon keresztül havi 600 ezer forint kamat megfizetésére kötelezte.

Később a sértett újabb 1 millió Ft-ot kért kölcsön a vádlottól, melynek törlesztő részlete havi 100 ezer forint volt. 2013. áprilisáig rendszeresen fizetett a sértett a vádlottnak, ezt követően azonban nem tudta a tartozást a megállapodás szerint fizetni.

Emiatt a vádlottak napi rendszerességgel hívogatták telefonon a sértettet, SMS üzenetekben fenyegették. A sértett félelmében összesen 907.000 Ft-ot utalt át III. és IV. r. vádlott bankszámlájára.

I. r. vádlott K. A.  a sértettnek is kölcsönadott 200.000 Ft-ot, amely után a sértettnek 25.000 Ft havi kamatot kellett törlesztenie.

Amikor a sértett a törlesztő részletek fizetésével elmaradt, I. és II. r. vádlott megfenyegette őt. A sértett félelmében 2013. áprilisától 2014. márciusáig 900.000 Ft-ot utalt át IV. r. vádlott bankszámlájára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés