Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idős emberektől csaltak ki pénzt

| 2018. 01. 26. | 18:38:00
Nyíregyházán született ítélet, Debrecenben is lecsaptak.
Idős emberektől csaltak ki pénzt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte egy szlovák páros egyik tagját a Nyíregyházi Járásbíróság, mert a vád szerint a társával idős emberektől csaltak ki pénzt.

Toma Attila közlése szerint a vádlottak 2015 áprilisában Debrecenben, az utcán szólítottak le egy idős férfit azzal, hogy adjon nekik kölcsön 280 ezer forintot. Azzal indokolták, hogy ha nem fizetnek egy kezelőorvosnak, akkor egyikük fiának le kell vágni a lábát. Náluk azonban csak euró van, amit két óra múlva tudnának beváltani. A sértett beleegyezett a szokatlan kérésbe, majd a lakásán átadott 240 ezer forintot. Amikor azonban megkapott cserébe egy táskát az „ellenértékkel”, kiderült, hogy abban csak papírzsebkendő van.

A vádlott és társa – akiket büntettek korábban csalásért – még két hasonló bűncselekményt követett el a következő napokban, összesen 750 ezer forintot zsákmányolva. 

Az egyik vádlott, N. I. esetében a bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy annak családja megtérítette a sértetteknek okozott kárt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés