Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két évet kapott a halálos motorbaleset okozója

| 2018. 01. 05. | 09:36:00
A fiatalon elhunyt férfi párjával az első babájukat várta.
Két évet kapott a halálos motorbaleset okozója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közúti baleset okozásának vétsége miatt jogerősen 2 év fogházbüntetésre ítélte a bíróság S. Z.-t. A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa csütörtökön helybenhagyta a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 2 év fogházbüntetést. Az első fokon kiszabott mellékbüntetést, közúti járművezetéstől való eltiltást 4 évről 3 évre csökkentette a törvényszék - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila sajtószóvivő.

A törvényszék szóbeli ítélethirdetésén elhangzott indokolás szerint a vádlott 2016. június 30-án este Csenger külterületén közlekedett egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt vontatmánnyal.

A vádlott balra kívánt bekanyarodni, de nem biztosított elsőbbséget a város felől egyenesen közlekedő két motorosnak, akik észlelve az előttük bekanyarodó teherautót, fékeztek, de az ütközést már nem tudták elkerülni. Az egyik motoros a teherautó jobb első kerekének, a másik a gépjármű hátsó részének ütközött.

A baleset következtében az egyik motoros, A. A. sértett olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik sértettnek több bordája és ágyéki csigolyája eltört, valamint a lépe leszakadt, amit az orvosi ellátás során el kellett távolítani, ezáltal maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az ítélet jogerős.

Gyermeket vártak

Mint arról a Szabolcsihír többször is írt, a balesetben elhunyt férfi fiatal házas volt, feleségével őszre várták első gyermeküket. A fiatalon megözvegyült, várandós kismamának segítsenek a babaszoba berendezésében, barátnői azonnal csoportot hoztak létre. Rengetegen ajánlottak fel babaholmit, majd 2016. szeptemberében megérkezett Orsi kisfia, aki édesapja után az Attila nevet kapta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés