Hirdetés

Két évet kapott a halálos motorbaleset okozója

Szabolcsihír

2018.01.05. 08:36

Két évet kapott a halálos motorbaleset okozója

A fiatalon elhunyt férfi párjával az első babájukat várta.

Hirdetés

Közúti baleset okozásának vétsége miatt jogerősen 2 év fogházbüntetésre ítélte a bíróság S. Z.-t. A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa csütörtökön helybenhagyta a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 2 év fogházbüntetést. Az első fokon kiszabott mellékbüntetést, közúti járművezetéstől való eltiltást 4 évről 3 évre csökkentette a törvényszék - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila sajtószóvivő.

A törvényszék szóbeli ítélethirdetésén elhangzott indokolás szerint a vádlott 2016. június 30-án este Csenger külterületén közlekedett egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt vontatmánnyal.

A vádlott balra kívánt bekanyarodni, de nem biztosított elsőbbséget a város felől egyenesen közlekedő két motorosnak, akik észlelve az előttük bekanyarodó teherautót, fékeztek, de az ütközést már nem tudták elkerülni. Az egyik motoros a teherautó jobb első kerekének, a másik a gépjármű hátsó részének ütközött.

A baleset következtében az egyik motoros, A. A. sértett olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik sértettnek több bordája és ágyéki csigolyája eltört, valamint a lépe leszakadt, amit az orvosi ellátás során el kellett távolítani, ezáltal maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az ítélet jogerős.

Gyermeket vártak

Mint arról a Szabolcsihír többször is írt, a balesetben elhunyt férfi fiatal házas volt, feleségével őszre várták első gyermeküket. A fiatalon megözvegyült, várandós kismamának segítsenek a babaszoba berendezésében, barátnői azonnal csoportot hoztak létre. Rengetegen ajánlottak fel babaholmit, majd 2016. szeptemberében megérkezett Orsi kisfia, aki édesapja után az Attila nevet kapta.

halálos balesetítéletCsenger

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés