Hirdetés

Túl sokan ültek ittasan a volán mögé megyénkben

Szabolcsihír

2018.01.03. 12:18

Túl sokan ültek ittasan a volán mögé megyénkben
Fotó: police.hu

Finn módszerrel szűrték ki őket a forgalomból.

Hirdetés

„Finn módszeres” ittasság-ellenőrzés végeztek a megye közútjain 2017. december 31-én és az újév első napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az alárendeltségében működő helyi rendőrkapitányságok.

A közúti kontroll elsősorban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a közúti balesetek megelőzésére irányult.

A rendőrök két nap alatt több ezer járművezetőt ellenőriztek, akik közül 17 sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően 11 fővel szemben közigazgatási hatósági eljárás, míg 6 fővel szemben büntetőeljárást indítottak.

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenését szeretné elérni.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, mindamellett, hogy saját és mások életét is veszélynek teszi ki, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat!​ Kérik, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!
ittas vezetésfinn módszer

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés