Hirdetés

Borzasztó! Hagyta kihűlni magatehetetlen feleségét

Szabolcsihír

2018.02.28. 09:00

Borzasztó! Hagyta kihűlni magatehetetlen feleségét
Fotó: police.hu

A férj nem gondoskodott a betegről.

Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint a férfi elmulasztott megfelelően gondoskodni a tartós betegsége miatt fekvőbeteg feleségéről, aki ennek következtében 2016. december 20-án elhunyt.

A férj gondnoksága alatt álló asszony nem volt képes ellátni önmagát, a férfi pedig elhanyagolta és az otthonuk melegéről sem gondoskodott a hideg, téli időjárási körülmények alatt. Az asszonyt kihűlt, eszméletlen állapotban vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai, ahol az egészségügyi ellátás ellenére életét vesztette. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a haláleset körülményeinek vizsgálatát, amelynek adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, ezért a rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytatott le. A nyomozás alatt

a rendőrök megállapították, hogy az asszony gondnokaként a férj nem biztosította felesége számára az alapvető higiéniát, a fűtött lakást. A büntetőeljárás adatai alapján a férfi kötelezettségeinek elmulasztása ok-okozati összefüggésben álltak az asszony halálának bekövetkezésével.

A rendőrök G. Istvánt emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki 2017. november 23-án. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Nyíregyházaemberölés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés