Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borzasztó! Hagyta kihűlni magatehetetlen feleségét

| 2018. 02. 28. | 10:00:00
A férj nem gondoskodott a betegről.
Borzasztó! Hagyta kihűlni magatehetetlen feleségét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint a férfi elmulasztott megfelelően gondoskodni a tartós betegsége miatt fekvőbeteg feleségéről, aki ennek következtében 2016. december 20-án elhunyt.

A férj gondnoksága alatt álló asszony nem volt képes ellátni önmagát, a férfi pedig elhanyagolta és az otthonuk melegéről sem gondoskodott a hideg, téli időjárási körülmények alatt. Az asszonyt kihűlt, eszméletlen állapotban vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai, ahol az egészségügyi ellátás ellenére életét vesztette. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a haláleset körülményeinek vizsgálatát, amelynek adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, ezért a rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytatott le. A nyomozás alatt

A rendőrök G. Istvánt emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki 2017. november 23-án. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés