Hirdetés

Ez gyors volt. A tárgyalásról már haza sem engedték a bűnözőt

Szabolcsihír

2018.02.21. 11:35

Ez gyors volt. A tárgyalásról már haza sem engedték a bűnözőt
A kép illusztráció (pixabay.com)

Soron kívül elítélték az idős nő kifosztóját.

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség soron kívül bíróság elé állította azt a férfit, aki előbb segített a táskákat cipelni egy idős nőnek, majd elvette a pénztárcáját - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlottat a bíróság éppen idén januárban ítélte négy év börtönbüntetésre rablásért, és szabadlábon várta, hogy behívót kapjon a börtönbe.

Február 1-jén – a még szabadlábon lévő – vádlott Nyíregyházán, a Búza téri piac környékén ácsorgott, amikor

feltűnt neki, hogy egy 79 éves, nehezen mozgó, idős asszony az egyik árusnál fizetés közben több papírpénzt is elővesz. Elhatározta, hogy megszerzi a sértettől a pénzt.

Megvárta, amíg az idős nő két táskával a kezében hazaindult a piacról, majd követte, és elvette a táskáit. A sértett ezen meglepődött, de a vádlott azt mondta, hogy segít a csomagokat hazavinni.

El is jutottak a sértett Kossuth utcai lakásához, ahol a vádlott előbb meg akarta ölelni az idős asszonyt, aki pedig némi aprópénzzel szerette volna meghálálni a segítséget. A sértett a kezében tartotta a pénztárcát, a vádlott pedig kikapta onnan, és elszaladt vele.

A sértett azonnal értesítette a rendőrséget, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság pedig nagy erőkkel megkezdte az elkövető felkutatását. Ebben a rendőrök segítségére voltak a térfigyelő kamerák felvételei, mert azok jól mutatták mind a vádlott, mind a sértett mozgását. Ráadásul az egyik rendőrségi dolgozó a felvételek alapján felismerte a vádlottat, így körözni sem kellett.

A vádlott cselekménye nem lopásnak, hanem kifosztásnak minősül a törvény szerint, mert a pénztárcát olyan sértettől tulajdonította el, aki a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes. Ezért a bűncselekményért öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyész gyorsított eljárásban soron kívül bíróság elé állította a vádlottat, a Nyíregyházi Járásbíróság pedig négy év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a férfit. A bíróság le is tartóztatta a vádlottat, így az ítélet kihirdetése után rögtön átkísérték a börtönbe.
Nyíregyházagyorsított eljáráskifosztás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés