Hirdetés

Ezt a négy évet nem érte meg dupláznia a nyíregyházinak

Szabolcsihír

2018.02.22. 15:57

Ezt a négy évet nem érte meg dupláznia a nyíregyházinak

Idős nénit fosztott ki, miközben tudta, börtön vár rá.

Hirdetés

Szerdán beszámoltunk annak a férfinak gyorsított eljárásban meghozott ítéletéről, aki Nyíregyházán egy 79 éves nénit fosztott ki. A férfi úgy tett, mintha segíteni szeretne az asszonynak a piacról cipelt szatyrait vinni, miközben már korábban elhatározta, hogy megszerzi a pénztárcáját.

A vádlott gyorsított eljárásban négy évet kapott. Már akkor kiderült, hogy volt egy korábban kiszabott ítélet is vele szemben, szintén négy évre, de ennek letöltésére még nem kapta meg a behívót.

Arra voltunk kíváncsiak, vajon azzal a négy évvel, amit korábban kimondtak rá, mi lesz.

A vádlott a kifosztás miatt most kiszabott négy év börtönbüntetés letöltését kezdte meg, mert az ítélet jogerőre emelkedett - felelte érdeklődésünkre dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: a vádlott, a védő és az ügyész ugyanis tudomásul vette a büntetést.

Természetesen a korábban kiszabott négy év börtönbüntetést is végre fogják hajtani a vádlotton.

Azt is megtudtuk, hogy a kifosztásért most kiszabott négy éves börtönbüntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható a vádlott a Btk. szerint, mert a korábban kiszabott börtönbüntetését még nem töltötte le, és így követett el újabb szándékos bűncselekményt.

Tehát a négy évet teljes egészében le kell ülnie.

Ezután kezdheti majd meg a korábban kiszabott, négy év börtönbüntetését. A törvény a vádlott esetében kizárja, hogy a két szabadságvesztést összbüntetésbe foglalja a bíróság, tehát ez okból nem fog csökkenni a börtönbüntetés mértéke.

NyíregyházaBírósági ítéletkifosztás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés