Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Munkások sérültek meg a nyíregyházi építkezésen

| 2018. 02. 22. | 12:38:00
Összedőlt alattuk a ház.
Munkások sérültek meg a nyíregyházi építkezésen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi rendőrök vádemelést javasolnak a kivitelezésért felelős vállalkozó ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást J. Róbert 42 éves nyíregyházi lakossal szemben.

A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a vállalkozót bízták meg egy építés alatt álló nyíregyházi ingatlan zsaluzással kapcsolatos kivitelezési munkálataival.

A folyamatban lévő építkezés során tavaly február 28-án 11 óra körül a födém betonozása közben a friss betonfelület beszakadt, melynek következtében az ott tartózkodó két munkás leesett, és könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során igazságügyi szakértő bevonására került sor. A szakvéleményben foglaltak alapján a baleset bekövetkezéséhez hozzájárult, hogy a zsaluzat tartószerkezeti stabilitása nem volt megfelelő. A födém és gerenda zsaluzat alátámasztása összeomlott, ezért dőlt össze a segédszerkezet, magával húzva a beépítés alatt álló vasalást és betont. A zsaluzat leszakadás emberi mulasztás eredménye volt, a műszaki előírások be nem tartása miatt. A szakvéleményben rögzítésre került továbbá, hogy az építőipari tevékenységről szóló jogszabályban rögzítettek betartatása - a balesetek elkerülése érdekében - a felelős műszaki vezető feladata. A szóban forgó építkezésnek a baleset bekövetkeztének napján, illetve azt megelőzően nem volt kijelölt felelős műszaki vezetője, amiről a vállalkozónak kellett volna gondoskodnia, ezért felelőssége a baleset bekövetkezéséért megállapítható.

A rendőrök a 42 éves férfit november 7-én, majd folytatólagosan november 27-én gyanúsítottként hallgatták ki, aki részben beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés