Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikkasztásért ítélték el a nyíregyházi közös képviselőt!

| 2018. 02. 28. | 12:51:00
Letöltendőt kapott.
Sikkasztásért ítélték el a nyíregyházi közös képviselőt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa – az ügy újratárgyalásának eredményeként – 5 év börtönbüntetésre ítélt egy nyíregyházi közös képviselőt, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A K. B. vádlottal szemben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést 1-1- évvel enyhítette a másodfokon eljáró bíróság.

A másodfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2009-től 2013-ig közös képviselőként tevékenykedett nyíregyházi társasházaknál. Feladatai ellátásához jogosultsággal rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái felett annak érdekében, hogy a működéshez és karbantartáshoz szükséges kiadásokat fedezni tudja.

A fenti időszak alatt kisebb megszakításokkal 10 társasház képviseletét látta el, azonban amikor megszűnt a megbízatása az adott társasháznál,

nem adta át az iratokat, könyvelési anyagokat, és társasházak felé pénzügyi elszámolási kötelezettségének sem tett eleget. A vádlott 5 társasházzal szemben összesen mintegy 24 millió Ft-tal nem tudott elszámolni.

A törvényszék azért enyhítette az okozott kár megtérítésére egyébként kötelezett vádlott büntetését, mert a másodfokú eljárás során tisztázta, hogy az elsikkasztott pénz egy kisebb részét egy másik társasház javítási költségeinek finanszírozására fordította.

A másodfokú ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott fellebbezett, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés