Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brókercsalásban ítélkeztek Nyíregyházán

| 2018. 03. 05. | 20:15:00
Letöltendő börtön házaspárokat átverő vádlottnak.
Brókercsalásban ítélkeztek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 3 év börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a brókert, aki legalább két házaspártól szerzett meg pénzt extra profit ígéretével, de a kapott milliókat még csak be sem fektette – tájékoztatott a bíróság. A napokban született határozat folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében marasztalta el a terheltet.

Az ítéleti tényállás szerint a brókercég alkalmazottjaként dolgozó vádlott 2009-ben megismerkedett egy házaspárral, baráti kapcsolat alakult ki közöttük. H. N. B. erre alapozva elhitette velük, hogy ha átadják neki a megtakarításaikat, magas hozamot tud elérni, mivel pénzügyi tanácsadóként nagyobb nyereség elérésére jogosult a cégénél. A sértettek beleegyeztek, és 5 millió forintot bíztak a vádlottra. Az ígéret szerint két év múlva 20 százalékos kamattal kapták volna vissza. Azonban H. N. B. nem fektette be a pénzt, sőt visszaadni sem állt szándékában.

A vádlott 2014-ben ugyanilyen módszerrel szerzett meg egy másik családtól 6,8 millió forintot.

A bíróság a büntetés kiszabása során nyomatékos súlyosító körülményként értékelte, hogy H. N. B. a második bűncselekményt az első csalás árnyékéban követte el (vagyis már zajlott a büntetőeljárás). Erre is tekintettel a törvényszék az enyhítésre irányuló fellebbezéseket nem találta alaposnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés