Hirdetés

Jogerős ítélet a geszterédi tömegszerencsétlenség ügyében

Szabolcsihír

2018.03.10. 10:53

Jogerős ítélet a geszterédi tömegszerencsétlenség ügyében
A halálos baleset helyszínén (Fotó: MTI)

A másodfok nem érte be felfüggesztett szabadságvesztéssel.

Hirdetés

Jogerősen 3 év fogházbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a buszsofőrt, aki 2016 szeptemberében okozott tömegszerencsétlenséget Ludastó és Geszteréd között. A bíróság ezzel súlyosbította a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 2 év, végrehajtásában felfüggesztett szabaságvesztést.

A csütörtöki határozat ítéleti tényállása szerint, Á. S. 49 iskolás gyermeket szállított autóbusszal Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, 50-55 kilométeres sebességgel. Egy jobbra ívelő szakaszon az út a növényzettől nem volt belátható, miközben szemből egy kishaszon gépkocsi érkezett 61-68 kilométeres sebességgel. A járművek egyszerre értek a kanyarhoz és összeütköztek. 

A baleset következtében a gépkocsit vezető férfi és egyik utasa a helyszínen életét vesztette. A buszon utazó gyermekek közül kettő súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, további 24 gyermek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. 

A másodfokú bíróság indoklásában úgy fogalmazott, halálos tömegszerencsétlenséget akkor kell megállapítani, ha a baleset következtében legalább egy ember meghal és legalább kilenc további személy megsérül. Erre figyelemmel az ennél jóval súlyosabb következményekkel járó balesetet okozó vádlott esetében a törvényszék alaposnak találta a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést.

Geszteréd Nyíregyházi Törvényszéktömegszerencsétlenség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés