Hirdetés

Zűrös ukránokat fogtak Barabáson

police.hu

2018.03.09. 13:52

Zűrös ukránokat fogtak Barabáson
Fotó: police.hu

Hamis volt a román személyi.

Hirdetés

Hamis román személyi igazolványt találtak egy ukrán állampolgárnál Barabáson.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 8-án Barabás belterületén ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit és a benne közlekedő személyeket. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsiban tartózkodó férfi és a női társa ukrán állampolgár, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják igazolni, érvényes vízummal nem rendelkeztek.

Az egyik átadott ukrán útlevélben a járőrök egy román személyi igazolványra bukkantak. Az okmányok vizsgálata során a rendőrök észrevették, hogy az átadott ukrán útlevélben és a román személyi igazolványban található fénykép azonos, de a személyi adatok nem egyeztek meg. Technikai eszközzel megvizsgálva a járőrök megállapították, hogy az ellenőrzésre átadott román személyi igazolvány hamisítvány, azt nem jogszerűen állították ki.

A rendőrök a külföldi személyeket előállították a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra. Egyiküket idegenrendészeti eljárás keretében kiutasították, majd átadták az ukrán határőrizeti szerveknek, míg társával szemben őrizetbe vétele mellett közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt rendeltek el büntetőeljárást.  

hamisításBarabásközokirat-hamisítás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés