Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúnyán megjárta a nyíregyházi bolti tolvaj

| 2018. 04. 17. | 11:20:00
Korábbi ügyét is elővették.
Csúnyán megjárta a nyíregyházi bolti tolvaj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a 20 éves hajdúhadházi fiatalembert, aki a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint március 26-án Nyíregyháza belvárosában az egyik ruházati boltból mintegy 40 ezer forint értékben három nadrágot és négy pólót lopott el.  

Amikor a férfi távozott az üzletből, a biztonsági kapu jelzést adott, ezért elfutott a helyszínről, a lopott holmit pedig a közelben eldobta. A bolt eladói a tolvaj után mentek, és közben értesítették a biztonsági őrséget is, így közös erővel sikerült elfogniuk a férfit, aki azt is megmutatta hová dobta az ellopott ruhákat.

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, de a letartóztatására már nem volt szükség, mert amikor bevitték a börtönbe, kiderült, hogy jogerősen már korábban elzárásra ítélték, és ennek végrehajtását azonnal el is kezdték.

Az ügyész gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt és egy évre eltiltotta a közügyektől. Ezen kívül elrendelte a férfivel szemben tavaly decemberben kiszabott hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is, amit szintén ilyen lopásért kapott, de akkor még úgy látta a bíróság, hogy a szabadságvesztés végrehajtása felfüggeszthető, mert jó útra térhet a vádlott.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek, mert rövidebb szabadságvesztést szeretnének – írja közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés