Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen nőt a pokolba kíván az ember, nem a szomszédba!

| 2018. 04. 06. | 13:05:00
Nem először állították bíróság elé, mégsem tanult belőle.
Ilyen nőt a pokolba kíván az ember, nem a szomszédba!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa április 5-én 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől való eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a H. T-né vádlottal szemben rablás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év 4 hónap fegyházbüntetést és 7 év közügyektől való eltiltást - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A törvényszék szóbeli ítélethirdetésén elhangzott indokolás szerint

a vádlott elhatározta, hogy szomszédjától úgy fog pénzt szerezni, hogy vele szemben erőszakot alkalmaz. Emiatt 2016. július 4-én este átment a szomszéd lakásba, egy gumibottal ütlegelni kezdte az alvó sértettet, majd ráugrott, és fojtogatta, miközben trágár szavakkal szidalmazta őt. A sértett ájulást színlelt, ezért a vádlott abbahagyta a bántalmazást, kivette a sértett zsebében lévő 20 ezer forintot, majd távozott.

A törvényszék a bűncselekmény elkövetését tagadta. Esetében a bíróság enyhítő körülményt értékelni nem tudott, sőt, mellőzte az elsőfokú bíróság által enyhítő körülményként értékelt időmúlást. A büntetés kiszabásának  súlyosítását a bűncselekmény kirívó brutalitása, az éjszakai órákban történő elkövetés indokolta, továbbá az, hogy a vádlottat 15 alkalommal már büntették személy és vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés