Hirdetés

Szabolcsi fiú keveredett bűncselekményben

police.hu

2018.04.17. 11:22

Szabolcsi fiú keveredett bűncselekményben
Fotó: police.hu

Őrizetben a brit elkövető. + videó

Hirdetés

A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a 34 éves brit állampolgár ellen, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi fiatalembert.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi embercsempészés elősegítésével bízott meg egy 16 éves encsencsi lakost, akit tavaly június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. 

A lezárt nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez.

Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén. A nyomozók a megbízó ellen szeptemberben európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A külföldi férfit körözés alapján január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, átadása a magyar nyomozó hatóságnak január 18-án megtörtént. A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A rendőrök a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

vádemelésembercsempész

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés