Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyi kártérítést kapott az Olaszliszkán agyonvert Szögi Lajos családja

| 2018. 07. 31. | 20:27:00
A tiszavasvári tanárt 12 éve lincselték meg.
Ennyi kártérítést kapott az Olaszliszkán agyonvert Szögi Lajos családja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem bocsátotta feltételes szabadságra az olaszliszkai gyilkosság III. rendű vádlottját a bíróság. Július 26-án a Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája úgy döntött, hogy marad a börtönben a férfi - írja a Szeretlek Magyarország.hu.

A Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án a vádlottat másodfokon jogerősen 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elítélt feltételes szabadságra bocsátása 2018. október 20-án lett volna esedékes.

Az elítélt magatartása ugyan eddig kifogástalan volt, a Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája úgy ítélte meg, hogy

a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabban elkövetett és egyik legnagyobb társadalmi felháborodását kiváltó ügyében a büntetési célok továbbra is csak úgy érhetők el, ha az elítélt továbbra is rácsok mögött marad.

A döntés még nem jogerős.

A brutális kegyetlenséggel kivégzett tanár

özvegyének és árváinak több, mint 40 millió kártérítést ítélt meg a bíróság. Ebből azonban a mai napig egy fillért sem láttak.

A család jogi képviselője, Dr. Helmeczy László már korábban is elmondta: "Hiába kapták meg papíron a sok pénzt, semmi se jutott belőle nekik. Pedig nagy szükség lett volna rá: Szögi Lajos özvegye óvónő, a szülei kisnyugdíjasok voltak, a legnagyobb lány már akkor egyetemre járt, a középső később orvosnak tanult, a legkisebb most középiskolás." A családot az ügyvéd alapítványa támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés