Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gondolja, a szúnyogháló megvédi a besurranótól?

| 2018. 07. 11. | 11:45:00
Hát nem.
Gondolja, a szúnyogháló megvédi a besurranótól?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor leírtuk már, hogy a besurranó tolvajok ellen a szúnyogháló nem nyújt elegendő védelmet. Legtöbbször az alkalom szüli a tolvajt, ha a rossz szándékú ember látja a kínálkozó, könnyű lehetőséget, nem fogja kihagyni. Sokan azt gondolják, velük ez nem történhet meg, pedig hát de...

A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes megfogadni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

 

Meleg nyári napokon a nyugodt alvás érdekében éjszakára gyakran hagyják nyitva lakásuk ablakait a tulajdonosok.

Előfordul azonban, hogy akkor is csupán a szúnyogháló védi a házat, amikor elmennek otthonról.

A rendőrség tapasztalatai azt mutatják, hogy ezt gyakran kihasználják rossz szándékú emberek és szinte akadálymenetesen, néhány perc lefogása alatt bemennek az ingatlanba és a szem előtt lévő kisebb értéktárgyakat, táskát, pénztárcát, készpénzt eltulajdonítják.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy vagyonbiztonságuk érdekében ne feledkezzenek az alapvető óvintézkedések betartásáról!

  • A szúnyogháló önmagában nem akadályozza meg a betörők bejutását a lakásba, ne könnyítsék meg a dolgukat.
  • Távozásuk előtt lakásuk ablakait és ajtóit mindig zárják be, a hátsó teraszajtóról se feledkezzenek meg.  Amennyiben rendelkeznek riasztóberendezéssel, kapcsolják be!
  • Ha otthon, de a hátsó kertben tartózkodnak, zárják kulcsra a ház első bejárati ajtaját és csukják be az előre néző ablakokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés