Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek az elmeháborodott apagyilkos ellen

| 2018. 07. 19. | 11:54:00
A tornyospálcai férfi korábban a barátnőjét ölte meg különös kegyetlenséggel.
Vádat emeltek az elmeháborodott apagyilkos ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felmentését, azzal egyidejűleg kényszergyógykezelésének elkezdését indítványozta a Szabolcs megyei főügyészség annak a tornyospálcai férfinak, aki 2018 januárjában több késszúrással megölte az édesapját, azonban kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

A vádhatóság július 19-i közlése szerint az eljárás emberölés vádjával zajlik, ugyanakkor a harmincas éveiben járó T. Béla kóros elmeállapota miatt nem büntethető. A vádirat szerint a férfi kényszergyógykezelését már 2004-ben elrendelte a bíróság, amikor a barátnőjét ölte meg különös kegyetlenséggel. A kényszergyógykezelést egy zárt intézetben hajtották végre a fővárosban. Ez 2008 májusáig tartott, ekkor a Fővárosi Ítélőtábla megszüntette azt, és a férfit az otthonába bocsátották. 
Ezt követően a vádlott az édesapjával és az édesanyjával élt közös háztartásban a tornyospálcai házukban, és a családi gazdaságban dolgozott. Elmebetegsége már 2002 óta fennállt, rendszeresen gyógyszereket kellett szednie emiatt. A vádlott azonban 2018 januárjában önkényesen csökkentette, majd abbahagyta a gyógyszerek beszedését, amitől a mentális állapota leromlott.

A gyilkosság napján a férfi munkásokat szállított a család gyümölcsösébe, majd hazaérve azt látta, hogy az édesapja – mivel nem érezte jól magát – a hálószobában az ágyon fekszik.

A vádlott magához vett egy 19 centiméter pengehosszúságú kést, majd mindenféle előzetes vita nélkül az ágyon fekvő édesapjára támadt.

Az idős férfi testén összesen 33 sérülést okozott a késsel, az idős ember életét a szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg. T. Béla ezt követően az udvaron tartózkodó édesanyjának elmondta, hogy mit tett, majd megvárta a rendőröket.

A vádlott jelenleg is elmebetegségben szenved, ezért képtelen volt arra, hogy felismerje  cselekményének a következményeit, vagy a felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson. Tartani lehet attól, hogy megfelelő gyógykezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el újra. Jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés