Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bicskával intézte a közlekedési vitát

| 2018. 08. 13. | 13:20:00
Nem nagyon hatotta meg az ügyészséget, hogy magánéleti problémái vannak.
Bicskával intézte a közlekedési vitát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elszabadultak az indulatok abban a közlekedési szituációban, amikor az egyik gépkocsivezető úgy érezte, hogy szabálytalanul kanyarodott ki elé egy kisteherautó - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Szilágyi László sajtószóvivő. 
Az eset még április 26-án az esti órákban történt Nyíregyházán, a Garibaldi utcán, ahol szabályosan közlekedett személygépkocsijával egy fiatalember a barátnőjével a Korányi út irányába. Jobbról az Ószőlő utcáról kikanyarodott eléjük a vádlott a kisteherautójával. A vétlen fiatalember erre dudálással és a gépkocsija fényszóróinak felvillantásával reagált. A vádlott erre a Garibaldi úton megállt a járművével, kiszállt, és a mögötte álló személygépkocsihoz ment.

A vádlott és a sértett összeszólalkozott a kanyarodás szabályosságán, a vita hevében a vádlott leköpte a sértett gépkocsijának motorháztetejét.

Erre a sértett mérges lett, és trágár kifejezést használt a vádlottra, aki erre

előkapta a zsebéből a bicskáját, majd kiszúrta a sértett gépkocsijának bal első kerekét.

Ezután a vádlott, mint aki jól végezte dolgát, visszaült a kisteherautójába, hogy elhagyni a helyszínt. A sértett azonban utána futott, megfogta a kilincset, és a lehúzott ablakon keresztül próbálta kinyitni az ajtót.

A vádlott azonban gázt adott, és a sértettet több méteren vonszolva elhajtott.

Szerencsére a sértett nem esett el, és a szemből érkező gépkocsik sem gázolták el, majd pár másodperc múlva elengedte a vádlott autójának ajtaját.

A vádlott azzal magyarázta erőszakos magatartását, hogy aznap nagyon ideges volt, mert összeveszett a barátnőjével, továbbá egyéb családi problémái is voltak.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a férfit, és ezért felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, valamint azt, hogy a vádlottat tiltsák el a közúti járművezetéstől. 

Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés