Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen nincs! Friss jogsival, részegen indult piáért a szabolcs megyei

| 2018. 08. 23. | 12:05:00
Fél nap alatt háromszor(!) kapták el.
Ilyen nincs! Friss jogsival, részegen indult piáért a szabolcs megyei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még szinte meg sem száradt a pecsét a jogsiján, máris ittasan ült volán mögé egy Nyíregyházhoz közeli településen élő férfi. A nem mindennapi esetről dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be, az érintett település nevét konkrétan nem említve.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az ügyészség azt a fiatalembert, akit friss vezetői engedélyével bő fél nap alatt háromszor állították elő ittas vezetés miatt - közölte a szóvivő.

A Nyíregyházához közeli településen élő férfi idén április végén szerezte a vezetői engedélyét, de már sikerült ilyen rövid idő alatt is négy büntetőpontot begyűjtenie.

Július 9-én a fiatalember a lakásán italozott, majd

amikor az éjszakai órákban elfogyott az alkohol, gépkocsival Nyíregyházára indult, hogy feltöltse a készletet.

A Szent Flórián téren járt éppen, amikor a tiltó tábla ellenére behajtott egy útra, amit a rendőrök észleltek. Előállították a kapitányságra, ahol kiderült, hogy ittasan vezetett. Az ilyenkor szokásos hivatalos eljárást követően a rendőrök a férfit elengedték, aki

visszasétált a téren álló gépkocsijához, abba beült, és reggel 9 óráig aludt. Ekkor úgy érezte, hogy biztonságosan tud vezetni, ezért a gépkocsival a lakására indult.

Egy szolgálaton kívüli rendőrnek feltűnt a bizonytalanul közlekedő gépjármű, ezért értesítette a kollégáit, akik délelőtt tíz órakor újra igazoltatták a férfit, akinek a

szervezetében ismét alkoholt találtak, ráadásul többet, mint éjjel.

A férfit újra elengedték, aki ismét beült a gépkocsijába, majd elfogyasztotta az abban talált tömény szeszesitalt, és a lakására indult a járművel.

Délután 15 óra után pár perccel a gépkocsival nekiütközött egy villanyoszlopnak, melynek során kidöntött egy kapcsolószekrényt is, majd szinte sértetlenül kiszállt a járműből és megvárta a rendőröket.

Az újabb rendőri intézkedés alkalmával kiderült, hogy a férfi szervezetében már 2,55 ezrelék az alkoholkoncentráció, ami súlyos fokú ittas állapotot jelent.

A gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a fiatalember részletes beismerő vallomást tett, és tettét azzal magyarázta, hogy szerelmi bánata volt, mert szakított a párjával.

Ez a magyarázat azonban nem ad felmentést az ittas vezetés alól, így az ügyészség soron kívül állítja bíróság elé a gyanúsítottat. A vádlott felfüggesztett fogházbüntetésre és hosszabb tartamú járművezetéstől eltiltásra számíthat - tette hozzá a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés