Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés Nyíregyházán

| 2018. 09. 24. | 11:30:00
A férfi hagyta megfagyni a feleségét.
Emberölés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán kezdik tárgyalni a Nyíregyházi Törvényszéken annak a férfinak az ügyét, aki súlyos beteg feleségét sorsára hagyta. Emberöléssel vádolják.

A vádirat szerint a vádlott Nyíregyházán közös ingatlanban élt jelentősen leromlott egészségi állapotban lévő házastársával, aki 2016 novemberétől már az ágyból felkelni sem tudott.

A kétszobás ház egyik szobájában a vádlott, másikban a felesége lakott. A sértett szobájában a fűtést cserépkályha biztosította, melyet a vádlottnak kellett volna fűtenie, ő azonban italozó életmódja és felesége sorsa iránti közömbössége miatt ezt nem tette meg. 2016. december 19-én sem volt fűtés a szobában.

A vádlott a délutáni órákban észlelte, hogy a sértett a szokásosnál is rosszabb állapotban van, ezért – szomszédja felszólítására – mentőt hívott.

A mentőápolók a sértettet rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták. Melegítését, újraélesztését megkísérelték, majd kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére – kihűlés és szívelégtelenség miatt – még aznap elhalálozott.

Az ügy tárgyalását szerdán a vádirat ismertetésével, a vádlott és tanúk kihallgatásával kezdik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés