Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt év az apját terrorizáló balkányi férfinak

| 2018. 09. 22. | 19:38:00
Az ügyész súlyosabb büntetést akar.
Öt év az apját terrorizáló balkányi férfinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 5 év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a 33 éves férfit, aki a saját apját rabolta ki Balkányban.

Az ítéleti tényállás szerint a munkahelyét elveszítve, N. János 2016 augusztusában hazaköltözött 75 éves, hallássérült édesapjához. A rendszeres jövedelem nélküli vádlott elmerült az italozásban, gyakran követelt pénzt otthon erőszakosan. 

Idén márciusban a férfi újra bántalmazta édesapját, aki a szomszédban lakó sógornőjéhez menekült. Mentővel szállították kórházba. 

Három nap múlva a kocsmából hazatérő N. János felébresztette az alvó sértettet és még több pénzt akart kikényszeríteni tőle. Ököllel ütötte az öreget, megrúgta, így szerzett tőle 5300 forintot. Akkor a fia azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem találja otthon, amikor később hazatér. Az idős ember a vádlott távozása után segítséget kért.

N. János a bírósági eljárás során lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és a bűncselekmény elkövetését beismerte, melyet a bíróság – az új büntetőeljárási törvény szabályai alapján –  elfogadott. Emiatt további bizonyításra nem volt szükség, a bíróság ítéletet hozhatott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés