Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több évre rács mögé kerülhetnek a csengeri drogterjesztők

| 2018. 10. 15. | 10:32:00
Rossz ötlet volt díler sofőrjének állni.
Több évre rács mögé kerülhetnek a csengeri drogterjesztők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik a Budapesten vásárolt kábítószert Csengerben és Fehérgyarmaton értékesítették a fogyasztóknak - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Martossy György mb. főügyész.

A vádirat lényege szerint egy csengeri férfi már 2017-ben is árulta a drogot ismerőseinek, amiről tudomást szerzett a barátja, aki korábbról 35 ezer forinttal tartozott a férfinek, ezért megegyeztek, hogy ezt az összeget úgy fogja törleszteni, hogy gépkocsijával felviszi Budapestre a férfit, aki ott megvásárolja a drogot, majd azt Csengerben és környékén értékesíti.

Először február 18-án utaztak közösen Budapestre, ahol a belvárosban ismeretlen férfitől 50 gramm speed nevű kábítószert vásároltak, majd nyolc nappal később megismételték az útjukat, ekkor már 70 grammot szereztek be a drogból.

Ez utóbbi alkalommal

a por alakú kábítószert egy zokniba rakták, majd elrejtették a gépkocsijuk műszerfalában.

Útban hazafelé a rendőrök Jármi belterületén ellenőrizték a gépkocsit, melynek során a kábítószert megtalálták és lefoglalták. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin fajtájú kábítószer, melyből már 10 gramm is jelentős mennyiségnek minősül a törvény szerint.

A nyomozás során a rendőrség több fogyasztót is felderített, akik a csengeri férfitől rendszeresen vásároltak a drogból, elsősorban a lakóhelyükön, illetve a fehérgyarmati discoban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés