A nők elleni erőszak volt a téma Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.11.21. 09:31

A nők elleni erőszak volt a téma Nyíregyházán
Illusztráció: pixabay.com

Kampányt indítottak.

Hirdetés

Hirdetés

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjáva, immár 1981 óta. Ebből az alkalomból tartottak témanapot hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon a szociális jelzőrendszer tagjai részvételével.

A rendezvényen Metz Krisztián pszichológus a szexuális erőszak lélektanáról tartott előadást, Lehel Balázs, a Nemzetközi Migrációs Szervezet irodavezetője pedig a „Ne hagyd!” elnevezésű kampányukat mutatta be. A program a témanaphoz kapcsolódó film vetítésével zárult.

A megemlékezés részeként valamennyi iskolai bűnmegelőzési tanácsadó a számára kijelölt oktatási intézményekben előadásokat tartott a hozzátartozók közötti erőszak témakörében, a bántalmazás fajtáira helyezve a hangsúlyt.

A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért. A világnap egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.

Szóljon hozzá!

Hirdetés