Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hagyta kihűlni a feleségét – 10 év fegyház

| 2018. 11. 09. | 15:46:00
Nyíregyházán történt, megszületett az elsőfokú ítélet.
Hagyta kihűlni a feleségét – 10 év fegyház
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 10 év fegyházzal sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék november 9-én azt a férfit, aki nem gondoskodott beteg feleségéről, ezáltal az assszony kihűlt és meghalt 2016 telén. A bíróság közlése szerint G. I. K.-t emberölés bűntettében marasztalták el.

Az ítéleti tényállás szerint a nő egészsége megroppant, ezért a bűncselekmény előtti időszakban felkelni sem tudott az ágyából. A férfi azonban italozó életmódja és a felesége iránti közömbössége miatt nem fűtötte fel a nő szobáját, holott a tüzelőanyag rendelkezésére állt. 2016 decemberében sem volt befűtve, holott kint napok óta fagyott.

A férfi a délutáni órákban észlelte, hogy az asszony a szokásosnál is rosszabbul van, ezért – a szomszédja felszólítására – mentőt hívott. Ők a sértettet rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták. Melegítését, újraélesztését megkísérelték, majd kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette. Halálát kihűlés és szívelégtelenség okozta.

A vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítésétt, ezért a büntetőeljárás másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés