Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a nyíregyházi késelő

| 2018. 11. 26. | 13:32:00
Anyagi problémáit akarta rendezni.
Rács mögött a nyíregyházi késelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája november 26-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. A. gyanúsított letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Ő szúrta meg a nyíregyházi eladónőt]

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított november 22-én délelőtt

Nyíregyházára utazott azért, hogy anyagi problémáit rendezze.

Magával vitt egy kést és egy riasztó pisztolyt a ruhájában elrejtve. Délután – vásárlást színlelve – bement egy butikba, nézelődött, több női ruhát is kért megtekintés céljából az eladótól. Később kiválasztott egy ruhaneműt, majd mikor azt az eladó be akarta csomagolni, a gyanúsított elővette a riasztó pisztolyt. Az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte őt. Az ütéstől a nő a földre került, ekkor a gyanúsított lefogta és ráült a testére. Előhúzta a kabátjába rejtett kést, és azzal előbb arcon próbálta szúrni a nőt, aki kivédte a szúrást, így az orra sérült meg.

A gyanúsított ekkor a sértettet hasba szúrta. A nő próbálta magáról lerúgni a gyanúsítottat, aki ismét megszúrta, ezúttal combján.

A szomszédos üzlethelyiségben dolgozó férfi felfigyelt a sikítozásra, a kirakaton keresztül látta a támadást, és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen. Visszaszaladt a telefonjáért, és értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, melynek eredményeként esetleg súlyosabban is minősülhet az elkövetett bűncselekmény.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés